Sakralni koncert na Danima latinskog idra – Murter je pun glazbenih znalaca

0
2293
Arhivska fotografija -Crkva sv. Mihovila (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kao dio manifestacije Dani latinskog idra u crkvi sv. Mihovila u Murteru upriličen je Koncert sakralne glazbe mezzosopranistice Nere Gojanović i pijanistice Gordane Pavić.

Iako u crkvi nije bila gužva kao što ljeti zna biti na Murterskoj špici, umjetnice su oduševljene odazivom i reakcijom ovdašnje publike, prije svega zbog brojnih istinskih poznavatelja glazbe koji su ih došli slušati.

– Već smo nekoliko puta nastupale u Murteru, što u ovoj crkvi sv. Mihovila što u crkvi sv. Roka tijekom ljetnih mjeseci, ali večeras smo doživjele jednu posebnu atmosferu i drago nam je zbog ovakvog odaziva publike. Moram priznati da smo bile malo skeptične s obzirom na visoki datum i nestabilnost vremena, kao i činjenicu da koncert u crkvi u subotu u 20.30 nije nešto što izgleda primamljivo širokim masama – rekla je nakon koncerta Nera Gojanović.

– Potaknuo nas je prije svega veliki broj poznavatelja glazbe, umjetnika i drugih ljudi koji se profesionalno ili amaterski bave glazbom među publikom. Bilo posebno inspirativno pjevati i svirati jer se ovdje ostvarivala uistinu nesvakidašnja interakcija s publikom – rekla je Nera zahvaljujući Turističkoj zajednici i njenom direktoru Šimi Ježini na pozivu i organizaciji koncerta.

– Murter je mjesto poznato po dobrim glazbenicima i poznavateljima glazbe. Zato nam je uvijek poseban doživljaj doći ovdje i nastupati. Tako je bilo i večeras – dodala je Gordana Pavić.

Neri Gojanović i Gordani Pavić posebno je drago i to što su po prvi put nastupile u sklopu programa manifestacije Dani latinskog idra, za koju su kazale da je izuzetno važna ne samo za Muretr nego i za u cijelu Hrvatsku, te im je bila čast sudjelovati.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here