FOTO Svaka Gomilica svoju feštu ima

0
4935
Fešta na Širokom, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Prvi puta u povijesti održana je Fešta Zapadne Gomilice. Tko je sumnjao u uspjeh, nije došao, a takvih je bilo malo.

Hrvoje Čorkalo Hrčo ustao je u subotu rano ujutro i već je u šest sati bio u ribarskom portu u Tribunju kako bi kupio dovoljne količine srdela za feštu. Čekao je do devet sati, kada su uplovili Kaljani sa srdelama. I na Fešti Zapadne Gomilice bilo je ribe u izobilju, kao da je riječ o fešti u kakvom ribarskom selu. Gomiličarke kao prave domaćice ispekle su znatnu količinu fritula i kroštula, a izdašni sponzori su osigurali dovoljno pića. Ribu, slastice i sokove Gomiličari su dijelili besplatno, kako je lijepo napisano na svim svjetskim jezicima (mukti, muhti, đabe, gratis), a pivo i vino je išlo po više nego simboličnim cijenama. Odaziv Tišnjana i njihovih gostiju bio je izvrstan, kao i cijela fešta. Ničeg nije falilo. Ipak je Gomilica najveća i ‘najturističkija’ tišnjanska četvrt.

– Ima tu nekih nedostataka, ali nećemo se žaliti. Ovo je zapravo nulta, a ne prva Fešta Zapadne Gomilice. Radi se o probi za dogodine kada ćemo napraviti pravu pravcatu feštu – skromno je rekao Hrčo.

I bend je bio izvrstan. Iako je netko očekivao da bi glazbenici koji djeluju pod nazivom ‘Dalmatino’ trebali donijeti mandoline, nastupili su s harmonikom dugmetarom, dvije gitare i kontrabasom. I bili su odlični, kao i sve što se sinoć moglo čuti, vidjeti i okusiti na ‘Širokom’.

Kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here