Jedinstvo Narodne koalicije i jedinstvo otoka s Pirovcem: Toni Turčinov i Ivan Gulam na izborima za Ivana Klarina

2
4416
Toni Turčinov, Ivan Gulam i Ivan Klarin - arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Načelnici općina Murter-Kornati i Pirovac Toni Turčinov (HSS) i Ivan Gulam (HNS) na zajedničkoj konferenciji za novinare u Tisnom podržali su kandidaturu načelnika Općine Tisno Ivana Klarina (SDP) u kandidaturi na izborima za Hrvatski sabor.

Cilj zajedničke konferencije triju načelnika triju susjednih općina iz triju stranaka HSS-a, HNS-a i SDP-a bio je pokazali jedinstvo Narodne koalicije ususret izborima, ali i jedinstvo triju općina zapadnog dijela Šibensko-kninske županije u svakodnevnim pitanjima.

– Ovaj zapadni dio županije je jedna mala Narodna koalicija, s obzirom da su naše tri stranke zajedno s umirovljenicima napravile koaliciju za parlamentarne izbore. Želimo ovim putem pozvati naše građane da daju glas Narodnoj koaliciji. Ja sam treći na listi i vjerujem da ću ući u Hrvatski sabor, a naravno da ću se prvenstveno zalagati za razvoj zapadnog dijela naše županije – rekao je Ivan Klarin, najavivši kako će i ubuduće raditi sve da stanovnici ovih triju općina kod kuće imaju sve one  sadržaje koje imaju građani u većim gradovima.

– Želimo poručiti da smo mladi, da smo neopterećeni. Organizirali smo konferenciju kod našeg vrtića kao jednog od brojnih projekata koje je Općina Tisno povukla za mandata Zorana Milanovića, ukupno 60 milijuna kuna samo iz državnog proračuna – rekao je Klarin, pozivajući građane da glasom za Narodnu koaliciju glasaju za nastavak  ovakvih projekata.

Turčinov, Klarin i Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Turčinov, Klarin i Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ivan Gulam je naglasio kako ove tri općine već dugi niz godina surađuju, izdvojivši iz te suradnje kao najznačajniji zajednički projekt sustava odvodnje otpadnih voda. – Mi smo projektno orijentirani, ne bavimo se strančaranjem – rekao je Gulam.

– Ako nekakav stranac dođe u Hrvatsku, onda će mu itekako biti jasno da se tamo gdje je HNS, SDP i HSS živi puno bolje, da su te općine puno konkurentnije, da se građevinska dozvola može dobiti za nekoliko sati, dok naša županija nosi epitet ubožnice Dalmacije – rekao je Gulam govoreći o tome zašto je došao podržati kandidaturu Ivana Klarina.

Pojašnjavajući razliku rada stranaka narodne koalicije i političke konkurencije Gulam je istaknuo kako su posljednje tri godine u Općini Pirovac proračun sa zatečenih 6,1 podigli na 14,2 milijuna kuna, da komunalno poduzeće sa 600 tisuća kuna otišlo na 3,5 miliuna kuna, da u Pirovcu bilježe kontinuirani rast noćenja te da su već danas premašili cjelokupne prošlogodišnje brojke. – Sve ove brojke nisu došle bez veze, došle su s jako puno rada. U konačnici, ponosni smo na činjenicu što je Općina Pirovac jedna od najtransparentnijih općina u Hrvatskoj, i to nije slučajnost – rekao je Gulam.

Toni Turčinov je istaknuo zadovoljstvo suradnjom triju općina, razgovorima i projektima koje zajednički kane poduzimati. – Vezat ću se za budućnost jer je to ono što veže naše općine i naš otok, kao i Pirovac koji nije na otoku, ali kao da je – ustvrdio je Turčinov.

‘Živimo zajedno i umiremo zajedno’

Rekao je kako Murter, Tisno i Pirovac imaju brojne projekte o kojima moraju razgovarati i na njima surađivati, izdvojivši i dječji vrtić koji je općina Tisno sagradila, a Murter tek treba sagraditi. – Općina Murter već radi na tome, evo čekamo građevinsku dozvolu i radimo na glavom projektu. Nadam se da ćemo do sljedećih lokalnih izbora početi gradnju vrtića. Mi već na odvodnji radimo dugi niz godina. To je bilo zapelo, a nadam se da ćemo do 2020. godine završiti taj projekt. S općinom Tisno ispreplećemo se i granično i putevima, i mislim da ja i Klarin moramo porazgovarati o cestama, biciklističkim stazama, o vidikovcima, o šetnicama. Nas sve skupa iste stvari vežu. Moramo se usredotočiti i na plaže u koje nije ulagano. Samo zajednički možemo stići Istru i neke druge jake turističke destinacije – rekao je Turčinov.

– S Ivanom sam razgovarao o uređenju crkve gospe od gradine. Nadam se da ćemo zajedničkim snaga urediti i taj projekt, kao i projekt ispraćajne dvorane. Kao što sam rekao, živimo zajedno i umiremo zajedno – dodao je.

– Drago mi je da će Ivan ići u Sabor i da će nam susjed moći pomoći. A moram spomenuti i svog kandidata iz HSS-a, Hrvoja Račića koji je za Liku napravio puno. Nadam se da ćemo napraviti za poljoprivredu puno u našim krajevima jer turizam bez poljoprivrede ne ide –  rekao je Turčinov.Turcinov-Klarin-Gulam2

 

2 KOMENTARI

  1. Drago mi je vidjeti a i citati pozitivne naboje mladih ljudi koji kao vodeci svaki u svome mjestuA Ivan i u zupaniji pokazuju smjer svojim mjestanima da se sve moze slogom i radom.Pd svega srca zelim sve najbolje u buducem radu i izborima koji su pred nama. Bilo kojom zgodom sam spreman potpomoci s mpjim zivotnim iskustvom ako je to u mogucnosti.Puno pzdrava i ljepih zelja svima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here