Dobre vijesti: Nedostaje mjesta u jaslicama – Spužvica širi kapacitete i zapošljava nove tete

0
3047
Dječji vrtić Spužvica (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kako bi stanovnicima mjesta s područja Općine Tisno bila osigurana odgovarajuća briga za djecu u Vrtić i jaslice ‘Spužvica’ u Tisnom otvorenom u rujnu prošle uloženo je 5,5 milijuna kuna. Tom investicijom, pokrivenom u 80-postotnom iznosu iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, osiguran je za sedamdesetak djece smještaj po najvišim standardima. Na žalost, ili na sreću, u jaslicama ove godine nema mjesta.

Naime, prema Konačnoj listi upisane djece u jaslice Dječjeg vrtića Spužvica za pedagošku 2016./17. godinu primljeno je samo sedam od 18 djece čiji su roditelji iskazali interes za upis. To znači da jaslice pokrivaju manje od polovice potreba.

U Spužvici i Općini Tisno, koja je osnivač ustanove, iznenađeni velikim interesom za jaslički program. I to, kažu, ugodno i napravit će sve da se osigura pohađanje jaslica za svu djecu s područja Općine Tisno.

– U situaciji kad u vrtiću i jaslicama nemamo dovoljno mjesta za svu našu djecu, ne preostaje nam ništa drugo nego povećati kapacitete i zaposliti dodatni kadar. Sva ona djeca s prebivalištem na području Općine Tisno koja su se u trenutku upisa našla ispod crte, bit će svejedno primljena, naravno, ukoliko ispunjavaju redovne uvjete – rekao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, naglašavajući kako ni jedno dijete s područja Općine Tisno neće ostati bez smještaja u jednom od tri vrtića na području Općine, uključujući sve vrtičke skupine.

– Na sva ostala slobodna mjesta koja preostanu primaju se djeca iz drugih jedinica lokalne samouprave, prvenstveno s područja susjedih općina Murter-Kornati i Pirovac – rekao je Klarin.

Roditelji djece s područja Općine Tisno koja su se pri upisu u jaslice našla ispod crte bit će slijedećih dana službeno obaviještena da je rješenje pronađeno i da su djeca ipak primljena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here