Teški osjećaji unplugged na FRK-u: ‘Bajka na obali Krke’

0
2410
FRK Teški osjećaji na obali Krke (Foto: Ivica Šimić/HUKnet)

Teški osjećaji sinoć su nastupali u programu drugog dana Festivala ruralne kulture (FRK) u Kninu. Kninjani i njihovi gosti uživali su u izvornom izričaju tišnjanskih rockera, a oni sami su bili više nego oduševljeni eventom koji već 11. godinu za redom u svom info centru na obali Krke organizira Ekološka udruga ‘Krka’.

– Kao da smo se vratili iz bajke – rekao nam je danas frontman Teških osjećaja Željko Marača, oduševljen ekološkim eventom, gostoprimstvom Knina i urbanošću kninske ruralne kulture.

Subotnji  FRK započeo je ujutro sajmom seoskih proizvoda, nastavio se dječjim i ekološkim radionicama, rekreativnim aktivnostima, vožnjom kajacima i splavom po Krki, te je ušao u nedjelju koncertima Teških osjećaja i Golden Royal Banda, te nastupom DJ-a Marka Sinobada. Teški osjećaji pridružili su se kninskom eventu u subotu popodnevnim satima, a kući su se vratli nedjelju u podne.

– Vrhunski događaj, vrhunsko mjesto, ambijent i ljudi. Oduševljeni smo. Dan smo proveli u predivnoj, netaknutoj prirodi na obali Krke, veslali u kajacima, vozili se splavom, sudjelovali u ekološkim radionicama. I onda svirali na obali rijeke. Nevjerojatno – rekao nam je Marača.

FRK 11 (19)

Na žalost, Kninjani su s druge strane ostali zakinuti za potpuni doživljaj Teških osjećaja. Nastupili su, naime, bez bubnjara Ante Lordana. Ustvari, bez ikakvog bubnjara.

– Lordan je iznenada javio da neće moći nastupiti, tako da smo se morali organizirati bez njega. Nastup je bio onako, kao unplugged, laganini, ispod krošni stabala i uz žubor rijeke. Više ambijentalno. Dobrio smo iodsvirali, ali to nije bila naša puna slika  – rekao nam je Marača.

– Ali bar nam je bili prelijepo i ponudili smo se da ćemo dogodine to ispraviti. Kako god, na 12. FRK stižemo u punom sastavu, s bubnjarom, s obiteljima, s djecom. Mi smo oduševljeni ovim eko-etno-rock festivalom. Nismo mogli zamisliti da nešto takvo postoji sat vožnje od Tisnog prema Zagori – rekao je Marača stalno ističući oduševljenje događajem.

Kako je izgledao 11. FRK pogledajte u fotogaleriji Ivice Šimića s HUKneta:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here