Stradali vatrogasci bili su i sportaši – odigrana utakmica sjećanja

0
7731

Povodom 9. obljetnice kornatske tragedije u Tisnom na Rudini sinoć je održana Memorijalna košarkaška utakmica ‘Da se ne zaboravi…’.

U plavim dresovima nastupili su predstavnici mlađe generacije tišnjanskih košarkaša, a u bijelim stare. Utakmica je završila s 49:41 za plave, ali je ona imala puno važniju funkciju od samog sportskog nadmetanja.

– Obilježavanje 9. obljetnice kornatske tragedije započelo je 13. srpnja vaterpolskim turnirom, nasatavlja se danas ovom košarkaškom, u nedjelju ovdje s početkom u 18 sati igramo nogomet… Na taj način čuvamo uspomenu na naše kolege koji su 30. kolovoza 2007. godine stradali na Kornatu, jer osim što su bili naši prijatelji i vatrogasci, bili su još puno toga, pa i sportaši. Tomislav Crvelin je bio vaterpolista, pa se u njegovu čast igra vaterpolski turnir, Ante Crvelin je bio istaknuti košarkaš, Josip Lučić nogometaš, Ivica Crvelin i Marko Stančić su bili također u ovim sportovima, tako da sjećanje na njih čuvamo i kroz ove sportske discipline – rekao nam je Zvonimir Čorkalo, predsjednik DVD-a Tisno.

Plavi: Marin Henjak, Marko Barin Turica, Luka Juras, Andrija Berak, Filip Bilić, Luka Novaković i Krešo Berak. Bijeli: Branimir Biškup, Domagoj Biškup, Tvrtko Novaković, Marin Novaković, Mario Henjak, Davor Čorkalo, Marko Klarin i Slavko Marov. Sudac: Branimir Salajić. Rezultat: 49:41.

Nekoliko momenata utakmice zabilježili smo u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here