Nesreća u Tisnom: 36-godišnji vozač nije imao vozačku dozvolu i bio je pod utjecajem alkohola

0
6217
Očevid prometne nesreće koja se dogodila za noćašnje fešte (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U prometnoj nesreći koja se noćas desetak minuta iza ponoći dogodila na Rudini u Tisnom 40-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su ozljede 47-godišnjakinje kvalificirane kao lakše – izvijestila je policija.

Obje stradale žene su iz Zagreba. Kako kažu svjedoci, one su za vrijeme koncerta Đanija Stipaničeva i Petra Graše noćas sjedile na zidiću jugobrana okrenute licem prema pozornici, kada je na njiih velikom brzinom naletio osobni automobil Opel Astra šibenskih registarskih oznaka. Očevid je trajao do iza tri sata. Iščekuju se rezultati.

U Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj kažu kako je postupanje još uvijek u tijeku.

– Noćas 11 minuta iza ponoći u Ulica Velika Rudina u Tisnom 36-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola zbog neprilagođene brzine udario u betonski zid, a potom u 40-godišnjakinju koja je bila naslonjena na zid i zatim 47-godišnjakinju koja je sjedila na zidu. Obije su zbrinute u Općoj bolnici Šibenik – rekli su nam jutros u policiji.

Kompletnog izvješća o ovoj nesreći nema jer policijska istraga još uvijek traje. Naime, da bi se uzeo iskaz od vozača on se najprije morao otrijezniti. Zato je do jutra zadržan u policijskoj postaji.

– Postupanje je u tijeku. Protiv vozača slijedi kaznena prijava, a kako će kazneno djelo biti okarakterizirano i hoće li biti predan pritvorskom nadzorniku ili pušten ovisi o rezultatima koje ćemo dobiti – rekla nam je policajka Sanja Baljkas koja obavlja dužnost glasnogovornice PU Šibensko-kninske.

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here