Muzej betinske drvene brodogradnje proslavio prvi rođendan

0
2171
Rođendansku tortu razrezao je načelnik Ivan Klarin (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)

Muzej betinske drvene brodogradnje danas je proslavio svoj 1. rođendan.
Rođendanskoj fešti nazočili su brojni posjetitelji, zapjevale su članice KUD-a Zora Betina, a tortu je razrezao načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin.

– Izuzetno smo zadovoljni s ovim projektom i cijelom pričom revitalizacije stare betinske jezgre. Bitno je bilo iskoristiti potencijal Betine, i dodatno je valorizirati, tako da su rezultati došli vrlo brzo. U svega samo godinu dana kad vidimo broj posjetitelja možemo biti izuzetno zadovoljni posebice kad se uzme u obzir da smo Muzej otvorili pri samom kraju prošlogodišnje sezone. Riječ je o sadržaju koji je od velikog turističkog i kulturnog značaja, ne samo za Betinu već i za cijeli otok Murter. – kaže načelnik Klarin.

Muzej je informativno mjesto na kojem možete doći učiti o tradicijskoj drvenoj brodogradnji. Tokom upravo održane 2. manifestacije Dani male drvene brodogradnje Muzej je u suradnji s partnerima organizirao interesantne radionice i predavanja za odrasle. Velik broj polaznika radionica bio je jako zadovoljan naučenim i izrazili su svoj interes za sličnim edukacijama i programima u budućnosti.

– Iz dana u dan smo sve zadovoljniji s našim radom. Razlog tome su i povratne informacije koje dobivamo od naših posjetitelja koji s užitkom razgledavaju postav Muzeja, dok smo s lokalnom zajednicom u potpunosti saživjeli. – ističe Kate Šikić Čubrić, ravnateljica Muzeja betinske drvene brodogradnje.

Rođendanska proslava bila je prilika za uručenje Zahvalnice najvjernijem posjetitelju Muzeja. Riječ je, naime, o Zoranu Jušiću, koji je nažalost bio poslovno spriječen pa je zahvalnicu primio njegov sin.

Spomenimo, Muzej betinske drvene brodogradnje otvoren je s ciljem da se naglasi vrijednost koju mala drvena brodogradnja ima u pomorskoj baštini, dok je poseban naglasak stavljen upravo na betinsku brodogradnju.

Kako je bilo na večerašnjem rođendanskom slavlju, pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here