Produženi vikend: ljetne manifestacije u punom jeku!

0
2497

U Tisnom se večeras nastavlja blues festival u organizaciji Turističke zajednice Općine Tisno i Beach Bara Villa Loca. Na rasporedu je The Blues Abstinence, bend koji donosi odličan bjelački blues iz Skradina. Glazbena večer u Beach Baru Vila Loca počinje u 22 sata.

Iz Turističke zajednice Jezera također najavljuju glazbeni program za večeras, no ovog puta za one najmlađe. Naime, u Jezerima na Trgu Jezerana s početkom u 20.30 sati održat će se Dječji glazbeni festival. Djeca će moći pjevati svoje omiljene hitove. Festival je natjecateljskog karaktera, a sve natjecatelje očekuju bogate nagrade. Kako kažu organizatori, to nije sve – za kraj večeri imaju spremnog i gosta iznenađenja.

U Betini je na rasporedu Smotra tradicijskih brodova. Betinska večerašnja ljetna manifestacija počinje u 20 sati.
Kako doznajemo u Muzeju betinske drvene brodogradnje jedan od brodova koji će sudjelovati na Smotri tradicijskih drvenih brodova je i škuner Lirica. On je u Betini bio još davne 1985. godine, kada je doveden na remont u Brodogradilište Betina gdje joj je promijenjena kompletna paluba i glave. Danas je Lirica turistički brod te se njime organiziraju izleti, dnevna i trening jedrenja, team building i gostovanja na tradicijskim regatama. Mnogim gostima brod je u lijepom sjećanju po bajkovitim vožnjama u predvečerje oko obližnjih otoka.
O ovom, a i o još mnogim drugim brodovima imate prilike više čuti večeras u Betini.

U Murteru, večeras, 13. kolovoza Javna ustanova Nacionalni park Kornati obilježava 36. obljetnicu postojanja Nacionalnog parka. S početkom u 20 sati na Trgu Rudina uz srdeladu, goste će zabavljati klapa Mela, a organizatori najavljuju i iznenađenje večeri, stoga se svakako isplati provjeriti što će se sve tamo zbivati.

Dodajmo, iz Turističke zajednice Općine Murter Kornati najavljuju još jednu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje “murterske špice”. Naime, na večerašnjoj Murter Music Street u Butini dobru atmosferu će držati grupa Joy. Početak večerašnje špice je u 22 sata.

Kako doznajemo od Igora Meića, direktora Turističke zajednice Pirovac, večeras je u centru mjesta dovoljno događanja da svatko može odabrati ponešto za sebe. Naime, ovdje će s početkom u 21.00 sat biti održana ljetna manifestacija Večer folklora i domaćih slastica. Na ovoj zanimljivoj večeri folkloraši pirovačkog Kuda Bezdan odjeveni u narodne nošnje pripremat će domaće slastice na licu mjesta.

“To je posebno zanimljivo našim turistima, pogotovo onima koji se prvi puta susreću s ovakvim slasticama, pa čak znaju tražiti i recepte od naših domaćica.” – napominje Meić. Večeras će žene iz Pirovca pripremati kroštule, fritule, pispaje…

Nadalje, Grupa Boss večeras zabavlja publiku u pirovačkom Kašiću. Tamo se s početkom u 21 sat održava Kašička fešta.
U Pirovcu se večeras nastavlja Dalmatia film festival. Start je u 20.30 sati, uvodnom riječi i programom nagrađivanih promotivnih filmova najnovije produkcije, dok se završetak programa 2. dana Dalmatia film festivala očekuje oko 01.10 sati kada je planiran završetak dugometražnog igranog filma “Neonski Demon”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here