2. Dani male drvene brodogradnje u Betini

0
1719
Muzej betinske drvene brodogradnje (Foto: N. Jović)

Danas u Betini započinju drugi po redu Dani male drvene brodogradnje.

U sklopu današnjeg programa održat će se radionica na kojoj će se izrađivati malene dječje barke s latinskim idrom. Radionica se održava večeras, 11. kolovoza od 19.30 sati i sutra u isto vrijeme. Iz Muzeja betinske drvene brodogradnje pozivaju roditelje da na vrijeme prijave svoju djecu jer je broj sudionika radionice ograničen.
U 20 sati u Muzeju će biti postavljena filatelistička izložba razglednica i dopisnica s motivima brodova. Izložbu postavlja Društvo filatelista i numizmatičara iz Šibenika.
Predavanje će u Muzeju betinske drvene brodogradnje održati doc.dr.sc. Irena Radić Rossi s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru. Posjetitelji će moći naučiti kako su se “šivali” brodovi, što nam o tome otkrivaju arheološki nalazi i nešto više o ovoj staroj mediteranskoj tehnici spajanja brodske oplate. Predavanje počinje u 21 sat.
Uz spomenuto predavanje, Katarina Batur, magistra arheologije, članica AdriaS projekta koji se bavi arheologijom jadranske plovidbe i brodogradnje, govorit će o brodovima i brodskim linijama u 2D i 3D prikazu. Predavanje počinje u 22 sata.

Spomenimo, Dani male drvene brodogradnje održavaju se kako bi se naglasila vrijednost koju mala drvena brodogradnja ima u pomorskoj baštini, dok je poseban naglasak stavljen na betinsku brodogradnju. Brojni programi koji su na rasporedu do 14. kolovoza namijenjeni su djeci i odraslima, a uključuju predavanja, izložbe i radionice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here