Kiša prekinula utrku: Naslov najbržeg kopita svijeta ostaje Mišku

0
2557
Rajku je jahao jezerski Kanađanin Mike Valerio, ali to joj nije puno pomoglo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na večerašnjoj 11. međunarodnoj utrci magaraca u Tisnom nažalost nije došlo do sraza Miška i Rajke, tišnjanskog magarca koji je posljednjih pet godina pobjeđivao i izazivačice iz Knina koja čijim dovođenjem trebala biti unijeta neizvijestost i eventualno poremećen šampionski niz.

U 20 sati 12 magaraca sa svojim jahačima, trenerima i hostesama okićenim nacionalnim bojama krenulo je u defile kroz Tisno, Davor Dretar Drele i Sanja Tabori otvorili su utrku, ali ju je nakon prvog polufinala prekinula kiša. Pobjednik prve i jedine održane polufinalne utrke je Francuska, odnosno kninski magarac Stipe s francuskom jahačicom Matildom Scumanek i trenerom Marcom Flipom, druga je Kanada s magaricom Rajkom, jahačem Mikeom Valeriom i trenerom Alenom Churchom, a treća Belgija s magarcem Filipom kojeg je jahala Belgijanka Daphne Devos, a trenirao Gerwin Zegerson.

Šampione Stipu i Matildu trener je morao potezati (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Šampione Stipu i Matildu trener je morao potezati (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Magarac Miško ždrijebom je bio dodijeljen Republici Kosovo, koja je bila raspoređena u drugu grupu, pa se očekivalo da će se s Rajkom sretsi u finalu. No, kiša je omela speklakl. Stipe i Matilda tri kruga su optrčali su za četiri minute, 44 sekunde i 62 stotinke. I prije nego se znalo da će utrka i koncert Petra Graše biti otkazani dobar dio publike se zbog kiše razbježao, a konačna odluka je donesena kada je stigla vijest da je i koncert Thompsona koji se trebao održati večeras u 22 sata na bazenu Ilirija u obližnjem Biogradu odgođen zbog neočekivano loših vremenskih uvjeta. Pošto je održano samo prvo polufinale, ovogodišnja 11. međunarodna utrka magaraca je odgođena za dogodine. Naslov svjetskog prvaka i dalje nosi prošlogodišnji prvak Slovačka, a najbrže kopita planeta i dalje je Miško.

Dijelić atmosfere sa utrke ipak smo zabilježili u fotogaleriji: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here