Branko Pavlov: ‘U mriži mora i ljubavi’

0
3155
Branko Pavlov - ratnik i pjesnik - sa predstavljanja zbirke pjesama ‘U mriži mora i ljubavi’ 9. kolovoza 2016. (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U atriju palače Katunarić u Tisnom Branko Pavlov Bajoka sinoć je predstavio svoju novu zbirku poezije pod nazivom “U mriži mora i ljubavi”.

U predstavljanju su mu pomogli ravnateljica Knjižnice i čitaonice Silvia Ćurić, te glumac Slavko Juraga koji je čitao njegove ljubavne stihove i gitarist Antonio David Perina, koji je pratio Juragu i samostalno izveo nekoliko pjesama.

Prema recenziji Branke Olivari, ‘Uhvaćen u mrižu ljubavi i mora’ posljednja je objavljena zbirka Branka Pavlova koja zaokružuje njegov dosadašnji književni i novinarski opus.

– I taj neumitni put, koji nije izabrao on, iznjedrio je zbirku koja je pred nama i koja će čitatelju donijeti poetski užitak i tako potrebno duhovno opuštanje koje će ga uhvatiti u mrižu ljubavi i mora i napraviti od njega suučesnika svih Pavlovljevih pjesničkih putovanja – piše u recenziji koju je pročitala Silvia Ćurić.

Branko Pavlov je pjesme počeo pisati kao srednjoškolac, a prva zbirka pod naslovom ‘Vrtovi radosti’ izašla je još u prošlom stoljeću, 1999. godine. Uz pjesme piše i kratke dramske tekstove od kojih su neki izdani u knjizi ‘Priče s otoka’ izdanoj 2005. godine. Inicijator je i urednik zbirke pjesama ‘Plamene zvijezde’, izdane 2008. godine i posvećene tragično stradalim vatrogascima na otoku Kornatu. Bio je dugogodišnji dopisnik Slobodne Dalmacije i Šibenskog lista, a dio novinskih uradaka objavio je i u svojoj knjizi ‘Tisno i Tišnjani na prijelazu tisućljeća’ 2012. godine. Dobitnik je priznanja za kulturu Općine Tisno 2001. i 2010. godine. Branko Pavlov8 Branko Pavlov5Branko Pavlov6 Branko Pavlov - Juraga Branko Pavlov - Antonio Perina2 Branko Pavlov - Silvia CuricBranko Pavlov4

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here