Betina je hit ljeta 2016. – u srpnju 18 posto više turista

0
3093
Betina danas (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Betina je apsolutni hit ovog ljeta. To je vidljivo i na turističkim statistikama za mjesec srpanj, koje kažu da je na području Turističke zajednice Betina ostvareno 6.762 dolaska i 62.571 noćenje. To je u odnosu na lanjski srpanj porast od 18 posto u broju turista i 12 posto u broju noćenja.

– Moramo priznati da je za dio statističkog rasta zaslužan novi način evidentiranja gostiju, eVisitor, ali s druge strane dio rasta odnosi se na realno povećanje broja gostiju, koje je rezultat  ulaganja u infrastrukturu, brendiranja mjesta i nastojanja da se osmisli boravak gostiju. Tu prije svega treba istaknuti zasluge Muzeja betinske drvene brodogradnje i aktivnosti koje se provode unutar i oko ustanove, koji Betinu izdvajaju iz sličnih turističkih destinacija – kaže nam direktorica Ureda TZ-a mjesta Betina Ana Mijat.

Ovog je srpnja u Betini bilo najviše Slovenaca, njih 1569, Nijemaca 1398, Hrvata 890, Austrijanaca 631…

Ovo je prva godina evidencije gostiju pomoću sustava eVisitor i mnogi će reći da stoga podaci možda nisu usporedivi. No povećanja broja dolazaka i noćenja u Betini su gotovo dvostruko veća nego ona u ostalim mjestima na otoku, mjerena istim sustavom.

– Ono što sigurno ne vara je povratna informacija koju dobijamo od gostiju. Mnogi od njih dolaze kao dnevni posjetitelji, a onda se raspituju za ostanak – kaže direktorica Mijat.

Ana Mijat, direktorica Ureda TZ-a mjesta Betina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Ana Mijat, direktorica Ureda TZ-a mjesta Betina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here