Počeo je kolovoz – Pirovac, Murter, Jezera, Betina i Tisno večeras puni događanja

0
2266
Balote (Foto: Igor Turčinov)

Pirovac i cijeli otok Murter večeras obiluju kulturnim i zabavnim događanjima, a ima i sportskih.

U Jezerima, u prekrasnoj Baganelovici, s početkom u 21 sat održava se Koncert klasične glazbe mladih i nadarenih umjetnika, Jelene Pletikose (mezzosopran), Borne Ercega (klavir), Nine Lucije Perina (violončelo) i Davida Antonia Perine (saxofon, truba, gitara). U Tisnom, u Atriju palače Katunarić od 20 do 22 sata traje dječja likovna radionica U potrazi za Palunkom, koju vode Manuela Srdarev i Sanja Mrša Vukman. Također Tisnom, ali na Rudini, u 21 sat počinje Veliki turnir u balotama!

Na pozornici u središtu Pirovca s početkom od 21 sat nastupa Top band Cabaret – World dance night. U Betini, u sklopu Ljetnih večeri kod crkve sv. Frane, na rasporedu je koncert Ivane Kenk Kalebić i Stipana Popovića (mandolina i gitara). Program počinje u 21 sat.

U 19 sati od Pjace u Starom selu Murteru prema centru kreće povorka Murterskog pira, jedne od najznačajnih ovdašnjih kulturnih manifestacija. U 20 sati se očekuje da će povorka stići do centra, gdje će do 21 sat nastaviti s prezentacijom starih svadbenih običaja. S početkom od 21 sat najavljen je koncert Ivana Stapića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here