Tišnjani na braniku rock & rolla: Teški osjećaji otvorili Regius festival

0
2433
Teški osjećaji (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tišnjanski rockeri Teški osjećaji otvorili su sinoć jedini prživjeli rock festival u Šibeniku. I udahnuli mu svoju svježinu.

U TEF-u se okupio oko pet ili šest stotina ljudi. No, Teški osjećaji su svirali pred nekolicinom koja je došla prva kao da sviraju pred tisućama. Više nego uspješno su zagrijali publiku, pobrali velike aplauze i oduševljenje. I gomilu komplimenata od izbirljive publike koja se šestu godinu za redom okuplja na Reigiusu, kao i od samih izvođača. Teški osjećaji, naime, rijetko sviraju izvan Tisnog, tako da su njihovi zabavni i plesni, a istovremeno žestoki izvoni tišnjanski rock zvuk i peozija za mnoge bili otkriće festivala.  – Prvi ili zadnji, pred sto ili pred tisuću gledatelja, za Teške osjećaje je velik iskorak nastup na festivalu kakav je Regius. Pa mi smo nastupili zajedno s Kandžijom, Disciplinom kičme i Kawasaki 3P-om! Ovo je bila prigoda da upoznamo izvođače i publiku. Izmijenili smo kontakte i već su pali dogovori za nove koncerte – rekao nam je frontman Teških osjećaja Željko Marača.
Poslije Teških osjećaja nastupili su teški Osječani Kandžija i Gole žene, koji su svojom raperskim hitovima digli do ekstaze i one koji su ih ovdje prvi puta čuli, sve do dolaska moćnog Dušana Kojića i Discipline kičme, glavne atrakcije večeri čija je snažna grmljavina zabetonirala uspijeh prvog dana Regiusa. Šibenska publika, u kojoj je najveća većina nije bila rođena ni 20 godina nakon najvećih hitova beogradske legende, u transu je pjevala s Kojom. Kawasaki 3P i Chui čuli su najuporniji, kojih, kažu, nije nedostajalo u sitnim jutarnjim satima.

Večeras na Regisu dolaze Elemental, M.O.R.T., Sassja, Mnogi drugi i Pullover. U fotogaleriji pogledajte kako je to izgledalo sinoć u TEF-u:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here