Drugo lice turističke sezone – razbio stakla na dva ilegalna taxija

0
1818
Britanci čekaju u redu na ulazu u The Garden Resort (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U utorak je pred Hostinom došlo do svađe između licenciranih i ilegalnih taksista, tijekom koje su razbijena dva automobila.

Gosti The Gardena odavna već znaju da i prije ulaska u nečiji automobil, bilo da je riječ o taksiju ili vozilu nekoga nekoga tko se ponudi da će ih povesti, pitaju koliko košta vožnja. Jer su partijaneri odavna naučili da se ovdje oko taxi stajališta okupljaju svakojaki smutljivci koji ih žele oderati.

Prije svega, opasnost su ilegalni taksisti, u automobilima s i bez taxi oznaka. Komunalno redarstvo i policija nisu ih u stanju obuzdati, pa je jučer jedan od legalnih taksista uzeo stvar u svoje ruke. Policijska uprava Šibensko-kninska javlja kako je 55-godišnjak na dva automobila ilegalne konkurencije razbio stakla.

– Osumnjičeni je jučer, 26. srpnja u noći u Tisnom ispred tamošnjeg auto kampa razbio zadnje vjetrobransko staklo na osobnim automobilima Chevrolet Matiz u vlasništvu 60-godišnjakinje, kojega je koristio 59-godišnjak i Honda Shuttle vlasništvo 27-godišnjaka, kojega je koristio 57-godišnjak, a sve radi sprječavanja korisnika vozila u ilegalnom prijevozu putnika. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna – izvijestila je u jutrošnjem priopćenju za javnost Policijska uprava Šibensko-kninska.

Svaki od festivala elektronske glazbe koji se održavaju The Garden Resortu u Hostinu i diskoteci Barbarella na Prosici ima između dvije i tri tisuće posjetitelja koji ovdje najčešće odsjedaju između pet i sedam dana. Za njihov prijevoz Općina Tisno je izdala 42 dozvole za ukupno 120 taxi  vozila. Iako se mnogi bune da je taksista previše, izlgleda da je potražnja za prijevozom još uvijek veća od ponude, kad se ilegalcima još uvijek isplati riskirati velike kazne, pa i batine, da bi se bavili ovim poslom.

Komunalno redarstvo Općine Tisno nastoji uvesti red u ovoj djelatnosti, ali kako je prometni redar samo jedan, nemoćno je. Tim više što nemaju dovoljne ovlasti za tako nešto, ni odgovarajuće potpore policije, koja, nažalost, najčešće ima važnijih poslova od asistencije komunalcima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here