‘Ispod bora, pored mora’ – poziv na ‘predotvaranje’ i otvaranje Festivala slobodne glazbe

0
1437
Detalj s FSG-a, arhivska fotografija

U Murteru danas počinje 8. Festival slobodne glazbe, pita li se glazbene sladokusce, jedan od najznačajnih glazbenih događaja na otoku Murteru i šire.

OPEN JAM SESSION ‘Ispod bora, pored mora’ se održava se danas s početkom u 17 sati u “Lantani” na Čigrađi. – Svim muzičarima i onima koji se tako osjećaju želimo dobrodošlicu i slobodno ponesite instrumente… imamo najavu odličnih sudionika na sessionu – pozivaju organizatori FSG-a i muzičare i publiku na ‘pretpočetak’ ovogodišnjeg festivala.

FSG-a se zapravo otvara u 22 sata u caffe bar Reful, gdje će nastupati Soundtrack Cabaret i The BoneBomb. Soundtrack Ensemble su operna pjevačica, jazz muzičar, klaun i rockabilly pijanist koji izvode koncert najpoznatijih filmskih songova. Oni pjevaju, sviraju, plešu. – Probudit će vam sjećanja, izmamiti osmijeh – obećavaju FSG-ovci.

Predstavljajući The BoneBomb organizatori kažu da je riječ o glazbenicima koji su velikom dijelom zaslužni za uspjeh bendova poput Prljavog kazališta, Meritasa, The Bastardz, Soulfingers… “The BoneBomb vodi na ugodno putovanje kroz ikonografiju i zvukove plesnog jazza, soula, funka, rhythm & bluesa i filmskih soundtracka iz najboljih vremena cool Hollywooda”, pisao je svojedobno portal Ravno do dna.

Kako god, detaljne informacije o ovim bendovima i festivalskim zbivanjima možete potražiti na ovoj POVEZNICI, ili još bolje u Lantani od 17 i u Refulu od 22 sata.   uto (1)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here