HRT u Betini: Reportaža o drvenoj brodogradnji

0
3445

Ekipa HRT-ove emisije Alpe – Dunav – Jadran u Betini je napravila reportažu o brodogradnji, betinskoj gajeti i Muzeju betinske drvene brodogradnje.

Novinar Mario Beganović i snimatelj Damir Bednjanec boravili su u Betini 15. do 17. veljače, gdje su o tradiciji drvene brodogradnje razgovarali s djecom koja su pohađala radionice Muzeja betinske drvene brodogradnje, kalafatima Antom Balinom Nijemcem i Ljubomirom Antom Fržopom, predsjednikom Udruge  Betinska gajeta 1740 Đenkom Šandrićem, ravnateljicom Muzeja betinske drvene brodogranje Katom Šikić-Čubrić i  Mirelom Bilić iz Turističke zajednice.  – Zaboravu se otelo to osnovno znanje o konstrukciji betinske gajete. Mi smo ga zabilježili, sad je na nama da zainteresiramo mlađe naraštaje za drvenu brodogradnju, za izradu brodova i crtanje linija, to je sve što tek treba raditi – kaže Kate Šikić-Čubrić.

Hvala Mariu Beganoviću i Damiru Bednjacu što zaboravu otimaju tradicionalna znanja izrade dobre televizijske reportaže. S obzirom da su termini u kojima se prikazuje transnacionalni televizijski magazin Alpe-Dunav-Jadran više nego nepopularni i neuhvatljivi, donosimo snimku reportaže s YouTube-a, a sve ‘da zainteresiramo mlađe naraštaje’ za dobru TV reportažu:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here