Tudi tukaj je slovensko-hrvaško prijateljstvo – Bistrička noć u Murteru

0
2767
Bistrička noć na Staroj rivi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Otok Murter ovog vikenda pjeva slovenski. Na Staroj rivi u Murteru uz Ansambel Gemajs održana je u petak Slovenjebistriška noč, koja se u subotu ponavlja u Tisnom.

Slovenci su na rivi kuhali svoj specijalitet – pohorski pisker, koji su dijelili Murterinima i njihovim gostima, uz degustaciju vrhunskih slovenskih vina.
– To vam je nešto ovako malo mješovito. Tu ima povrća, govedine, prekajanog mesa, krumpira, svega pomalo. Kuha se, evo, već dva sata i dijelimo ljudima da kušaju. Mi smo iz Slovenske Bistrice i već treću godinu održavamo ove prijateljske susrete. I Murterini zimi k nama dođu u Pohorje, gdje nam pripremaju ribu – pojašnjava glavni kuhar sa Stare rive Božo Juhart Jakec, inače šef hotela Jakec na Pohorju.

Općina Murter i Slovenska Bistrica potpisnici su sporazuma i bratimljenju, u kojem su se obvezali zalagati za daljnje jačanje prijateljstva i unapređenje međusobne suradnje na svim područjima od interesa za  obije općine. I na Staroj rivi su se svi zalagali, uz glazbu i gemišt. Božo Jakec je Murterinima prenio pozdrave bistričkog načelnika Ivana Žagara, a mnoštvu Bistričana i drugih slovenskih gostiju okupljenih u Murteru dobrodošlicu poželio ovdašnji načelnik Toni Turčinov, koji je još jednom istaknuo čvrstu namjeru razvijanja suradnje među dvama općinama na kulturnom, sportskom i gospodarskom planu.

Pohorski pišker na murterskoj rivi
Pohorski pišker na murterskoj rivi
Slovenski čušpajz dijelio je šef hotela Jakec
Slovenski čušpajz dijelio je šef hotela Jakec
Božo Juhart Jakec i Toni Turčinov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Božo Juhart Jakec i Toni Turčinov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Bistrica7

Bistrica6

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here