Večeras u Murteru: Princeza i svinjar (+4)

0
2678
Princeza i svinjar Foto: Kazalište Smješko)

Večeras s početkom u 20.30 sati u dvorani ‘Žut’ u Murteru Kazalište Smješko izvodi predstavu za djecu “Princeza i svinjar” (H.C. Andersen). Ulaz slobodan.

Smješko o predstavi kaže da je to priča o ljubavi i putevima kojima ljubav dođe do srca svakog čovjeka. ‘Priča nas vodi u lijepo, malo, ali siromašno kraljevstvo. U njemu življaše lijepi i mladi princ, koji je naravno-bio zaljubljen u lijepu ali i razmaženu princezu. Princeza, ljuta što nije došao na njezin bal, ga nit ne pogleda…

Da bi saznali kako je princ-svinjar svojom ljubavlju uspio dotaknuti princezinu ljubav, dođite večeras u dvoranu ‘Žut’.

Režija: Ivana Boban Glume: Jelena Hadži-Manev, Danijel Radečić, Marija Šegvić/ Lada Bonacci Dob: 4+

Princeza i svinjar (Foto: MDF/D. Jaramaz)

‘Princeza i svinjar’ izvedena je i na ovogodišnjem 56. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Evo što je o predstavi u Biltenu MDF-a napisala 13-godišnja Lucia Kostelac.

‘Predstava Princeza i svinjar mi se svidjela jer govori o tome kako prava ljubav uvijek može premostiti sve prepreke. Atmosfera na predstavi i nije bila baš najbolja jer me jedan vrlo neuravnoteženi dječak čupao za kosu, a drugi vrlo visoki me slikavao. Kostimografija i scenografija su mi se vrlo svidjele jer su bile ručno rađene. Nije mi se svidjelo što je i ova predstava bila za djecu mlađeg uzrasta. Pa zar na festival ne mogu staviti  niti jednu predstavu koja je za djecu zrelije dobi? Svugdje oko mene se čuo dječji smijeh što me podsjetilo na moje sretno i bezbrižno djetinjstvo.

Od likova mi se najviše svidio mladi princ koji je bio spreman postati svinjar samo kako bi osvojio srce lijepe princeze. Princeza mi se i nije baš svidjela jer je iskorištavala princa samo kako bi dobila ono što želi. Nije mi se ni svidio ni što je kralj  odbacio svoju vlastitu kćer zato jer je poljubila svinjara. Pa zar ljubav nije bezuvjetna?! A i je li jedan poljubac vrijedan očinske ljubavi? Predstava je sve u svemu bila zanimljiva, ali kod mene više ne pale te stare priče sa sretnim krajem. Više bih voljela pogledati neku moderniju predstavu.

Lucia Kostelac (13)’

princeza-svinjar-plakat

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here