U Pirovcu večeras koncert najboljeg europskog amaterskog puhačkog orkestra Krka iz Novog Mesta

0
1725

Najnagrađivaniji i po ocjeni mnogih, najbolji europski amaterski puhački orkastar – Pihalni orkestar Krka iz Novog Mesta večeras će po prvi put nastupiti u Pirovcu. Glazbena poslastica za uši i dušu počinje u 21 sat na terasi Malog mista, a ulaz je slobodan.

Denis Jelušić, voditelj puhačkog orkestra Pirovac ističe da je “dolazak slovenskog orkestra velika čast za Pirovčane i njihove goste. Dolazak je organiziran zahvaljujući dobrim osobnim kontaktima sa slovenskim glazbenicima, ali i mladim snagama puhačkog orkestra Pirovac, a posebno Slađane Letice”.

Pirovčani su svojim slovenskim kolegama osigurali dio instrumenata i udaraljki, a večerašnji će koncert biti prilika i za druženje i razmjenu iskustava.
Inače, Pihalni orkestar Krka osnovan je 1957 godine. Orkestar je dobitnik brojnih državnih i međunarodnih nagrada, a 2005. godine dobio je i zlatnu medalju na Europskom glazbenom takmičenju u Nizozemskoj nakon kojeg je izdan i CD s najboljim izvedbama. U sklopu orkestra djeluje i muški pjevački zbor Orkestraža. Vodi ga dirigent Matevž Novak.

“Večeras nećemo nastupati nego ćemo biti samo dobri domaćini našim slovenskim kolegama. No, danas smo već nastupali jer je otvoren sajam domaćih proizvoda u Pirovcu. Sutra u 8,30 ćemo svirati Budnicu čime Pirovac obilježava Dan državnosti”, ističe Denis Jelušić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here