Turistička sezona počinje – zbog nogometa je u Tisnom 70 gostiju manje nego na isti dan lani

0
1755
Počelo je ljeto (Foto: Rudinapress)

Stiglo je kalendarsko ljeto i turistička sezona se zahuktava. Upravo to je povod našeg posjeta Turističkoj zajednici Općine Tisno.

Kako šetajući mjestom vidimo dosta nepoznatih lica, na plažama pogotovo, pretpostavti je smo da ima dosta turista. Na pitanje kakvo je njihovo brojčano stanje u Tisnom odgovara Filip Henjak direktor tišnjanske turističke zajednice.

FH: Usporedbom broja gostiju na današnji dan ove i prošle godine vidljiv je pad za nekih sedamdesetak gostiju u odnosu na lanjsku godinu, što možemo pripisati nešto lošijem vremenu u svibnju i prvoj polovici lipnja i naravno zbog održavanja Europskog prvenstva u nogometu.

RP: Spomenuli smo da kupača na plažama ne nedostaje. Jesu li one spremne za ljeto?

FH: Moram kazati da se malo kasnilo sa nasipanjem kupališta zbog ekstremnog juga koje je puhalo proteklih dana, no i to je privedeno kraju. Plaže su spremne!

RP: Postoje li neki noviteti ove sezone u turističkom uredu?

FH: Što se tiče noviteta, mogu istači novi sistem prijave gostiju. Porođajne muke oko uvođenja novog sustava za prijavu i odjavu turista – E-visitor su iza nas, kako za korisnike sustava tako i za djelatnike ureda koji su uvijek na raspolaganju za pomoć i asistenciju kod samog korištenja sustava prijave i odjave. Uz malo obostranog strpljenja i volje da se nauči raditi u sustavu sve se stvari odvijaju na obostrano zadovoljstvo.

RP: Kakvo je Vaše mišljenje o sustavu E-visitor?

FH: Osobnog sam mišljenja, a pogotovo kod naših starijih iznajmljivača da su im bili draži papirnati kartoni za prijavu gostiju od interneta jer su uvijek mogli doći na čašicu razgovora sa djelatnicima ureda te izraziti pokoju kritiku i pohvalu na rad ureda, a uz sve blagodati informatičke tehnologije, smatraju da to sve skupa otuđuje ljude.

RP: Dakle, da rezimiramo, prijave i odjave gostiju funkcioniraju, plaže su spremne, uskoro će na vidjelo izaći program kulturnog ljeta…

FH: Da, tako je. Evo za kraj ovog Vašeg posjeta koristim priliku da zaželim svim turističkim djelatnicima dobru i uspješnu sezonu!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here