Dan antifašističke borbe: Nove zastave na Krešinom portu i čestitka premijera Oreškovića

0
2080
Andrija Raste zamijenio je europsku, hrvatsku i općinsku zastavu na Krešinom portu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Hrvatska danas slavi Dan antifašističke borbe. To je državni blagdan i neradni dan za neke zaposlenike administracije i javnih službi, za nezaposlene i za one koji rade u rijetkim tvrtkama koje vode računa o subotama, nedjeljama i praznicima.

Da bi i svi ostali znali da je danas svečana prigoda, pobrinuo se Andrija Raste, komunalni redar Općine Tisno koji je zbog blagdana zamijenio dotrajale i iskidane zastave na Krešinom portu. Iako odrastao u Kanadi, ili možda baš zato, značaj Dana antifašističke borbe prepoznaje i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, koji je hrvatskim građanima uputio čestitku koja glasi:

„Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. godine – dana osnutka prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i jedne od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi.

Prije 75 godina hrvatski građani različitih nacionalnih, vjerskih i etničkih pripadnosti, vođeni idealom slobode, započeli su borbu, a potom konačnom pobjedom nad fašizmom postavili temelje na kojima je izgrađena i današnja, europska Hrvatska.

Ponosni na taj dio naše povijesti, s pijetetom se prisjećamo svih onih čiji su životi ugrađeni u najvrjednije što danas imamo – samostalnu, slobodnu, demokratsku domovinu.

S vjerom u bolju budućnost, utemeljenu na europskim i svjetskim standardima, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Dan antifašističke borbe.“

Andrija Raste 5 Anndrija Raste 3

Zastave

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here