Popravljena brtva glave cjevovoda na Gomilici zbog koje je mjesecima curila voda u more

0
2318
Voda je curila more iz glave cjevovoda DN 500mm na Gomilici - fotografija s FB-a

Tišnjani i njihovi gosti mjesecima su se žalili da iz postrojenja Vodovoda i odvodnje d.o.o. na Obali Jakova Crvelina na Zapadnoj Gomilici voda curi u more. Upitali smo Vodovod o čemu se radi i kvar je odmah otklonjen.

Trajala je rasprava na društvenim mrežama i tražili su se krivci. Mjesto na kojem curi voda, pisali su ogorčeni Facebookovci, obraslo je algama i mahovinom, postalo je sklisko i upozoravali da će netko stradati.
– Šok je prošao, ljutnja je prošla, sad samo želim upozoriti na taj događaj dok se nije veće zlo dogodilo, jer je JAKO MALO falilo do veće tragedije…i samo je pitanje kada će netko ozbiljnije stradati!! – napisala je šokirana gospođa koja se na tom mjestu oklizla.
Kao odgovorni se na Facebooku spominju Općina, Komunalno redarstvo ili Komunalno poduzeće ‘Ježinac’, a neki su problem iznosili čak i na sastanku Mjesnog odbora Tisnog. No, nitko se nije sjetio Vodovoda i odvodnje d.o.o., trgovačkog društva registriranog za djelatnosti opskrbe pitkom vodom te odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. Kako smo bili tagirani u jednu od objava, uputili smo Vodovodu u petak novinarski upit, uz informaciju o kvaru i fotografije.
– Odmah po dojavi dana 17.06.2016. ekipa RJ Održavanja Tisno je poslana na teren. Utvđeno je istjecanje na glavi cjevovoda DN 500mm koji ulazi u more i napaja otok Murter. Do kvara je došlo na spoju fazonskih komada u šahtu na tzv. olovnim brtvama. Kvar je saniran. Hvala na dojavi! – odgovorila nam je tek jutros Anita Vlaić, voditeljica sustava za upravljanje kvalitetom, ostvarivanje prava na pristup informacijama i glasnogovornica Vodovoda i odvodnje Šibenik d.o.o.

Uistinu, Vodovod je isti dan po slanju upita kvar popravio. Na mjestu događaja smo se uvjerili da voda više ne curi.

Više ne curi (Foto: Rudinapress/Hrvoslav Pavić)
Više ne curi (Foto: Rudinapress/Hrvoslav Pavić)

No, u Vodovodu kažu da su na istom oknu radili i prije 10-tak dana ‘radi zatvaranja dovoda u VSP Tisno’, te tvrde da tada nije bilo nikakvog curenja. Tko je prolazio Gomilicom, zna da je curilo i mnogo ranije. Kako bilo, evo za slučaj ponovnog curenja gdje treba prijaviti kvar: Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, KRALJA ZVONIMIRA 50, 22000 ŠIBENIK,  DEŽURNA SLUŽBA T: (022) 778-100 Radno vrijeme: svaki dan od 0-24 sata. Intervencije na sustavu vodoopskrbe i vodovodnim priključcima do glavnog vodomjera te sustavu javne odvodnje otpadnih voda. T: (022) 311-860 E: kontakt@vodovodsib.hr ODJEL ODRŽAVANJA I MONTAŽE Joško Krička, inž.građ. – rukovoditelj E: josko.kricka@vodovodsib.hr.

Za slučaj da nestane struje, treba zvati Elektru Šibenik, Ante Šupuka 1, Dežurni 022/33 65 55, a ne Marka Zuckerberga. Jedinstveni broj za hitne službe koji se koristi u Republici Hrvatskoj je 112, a osim navedenog u uporabi su i pozivni brojevi hitnih službi i to: 192 – policija, 193 – vatrogasci, 194 – hitna pomoć, 195 – spašavanje na moru, 1987 – Hrvatski autoklub… I onda se neki čude prosvjedima zbog pokušaja zaustavljanja kurikularne reforme.

Trebalo je zvati Vodovod i odvodnju d.o.o.
Trebalo je zvati Vodovod i odvodnju d.o.o.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here