Hrvatske ceste d.o.o. pješacima: Nećete zapadnom stranom mosta, niste ni prije!

0
2281
Most - nema prolaza za pješake (Foto: Rudinapress/Hrvoslav Pavić)

Od javnog poduzeća za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta Hrvatske ceste d.o.o., investitora radova na sanaciji Tišnjanskog mosta, saznajemo da ograda koja pješacima onemogućava prijelaz mosta na njegovom zapadnom nogostupu jučer nije postavljena greškom.

– Na zapadnoj strani mosta od tog dijela nije dozvoljen promet pješaka, jer se ne radi o pješačkoj već o revizionoj stazi koja služi isključivo za potrebe održavanja – kažu iz Hrvatskih cesta, vadeći se da pješaci nikad nisu ni smjeli hodati tom stazom.

Donosimo odgovor Hrvatskih cesta bez kraćenja i interpretacije:

‘Vezano za Vaš upit o postavljenoj ogradi i pješačkim stazama na mostu Tisno, u nastavku se nalaze tražene informacije.

  1. Na zapadnoj strani mosta nikad nije postojala pješačka staza, već samo reviziona staza širine 75 cm po kojoj nije bilo moguće niti dozvoljeno kretanje pješaka. Prijelaz pješaka preko mosta bio je moguć isključivo istočnom stranom mosta na kojoj je postojala pješačka staza.
  2. Prilikom sanacije mosta, a u dogovoru s predstavnicima općine Tisno, projektiran je i izveden dio nogostupa na zapadnoj strani mosta od pekare do početka revizione staze. Na kraju tog dijela pješačke staze projektiran je i izveden pješački prijelaz preko mosta do pješačke staze na istočnoj strani.
  3. Na zapadnoj strani mosta od tog dijela nije dozvoljen promet pješaka, jer se ne radi o pješačkoj već o revizionoj stazi koja služi isključivo za potrebe održavanja.
  4. Promet pješaka s kolicima i osoba u invalidskim kolicima preko mosta omogućen je pješačkom stazom s istočne strane mosta, kao što je bilo do sada.

Lijepi pozdrav’, stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here