Jedanaesti put na pirovačkoj plaži “Lolić” podignuta plava zastava

0
2523

 Plava zastava na glavnoj pirovačkoj plaži Lolić danas je ponovno zavijorila. Prema podacima udruge Lijepa naša, ova plaža uz plaže u Vodicama i Srimi jedine na šibenskoj rivijeri imaju pravo na plavu zastavu. Zastava je danas kao i lani podignuta uz intonaciju Lijepe naše uz predstavnike Općine Pirovac i  TZ Pirovac.

“I ove se godine možemo pohvaliti Plavom zastavom kojom se još više obvezujemo da ćemo sačuvati prirodne resurse za buduće generacije što upravo i činimo”, rekao je zamjenik načelnika općine Pirovac Ante Čubrić.

Program Plava zastava danas se provodi u većini europskih država, te svake godine u sve više i više država na raznim kontinentima. Ona je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je milijunima turista glavni orijentir prilikom odabira destinacije. Kroz Plavu zastavu nastoji se osigurati suradnja turizma i zaštite okoliša na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Intelektualni vlasnik Plave zastave je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Evironmental Education (skraćeno FEE) koju je utemeljilo Vijeće Europe za potrebe promicanja odgoja i obrazovanja za okoliš na jedinstven način na razini cijele – ujedinjene Europe. Radi dosljednosti treba reći da je Plava zastava izvorno francuski program. U Europi se provodi od 1987. godine, a izvan Europe od 2001. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here