U vječnost i legendu otišao Roberto Lerga – ispraćaj danas u Zadru

0
2922

“U vječnost i legendu otputovao je veliki Čovik, neustrašivi ratnik Tigar, vrhunski glazbenik, pasionirani bajker i ronilac, prijatelj, suradnik i urednik, veliki borac… naš i vaš, Roberto Lerga”. S tim riječima oprostili su se od njega kolege s portala eZadra s čijih stranica je bio poznat kao foto Robi, a njegove prekrasne fotografije obišle svijet. Roberto Lerga umro je nakon teške bolesti.

Robi, kako su ga od uvijek zvali, bio je 10 godina aktivni član Puhačkog orkestra Pirovac. Godine 2012. dodijeljena mu je i posebna Plaketa Općine Pirovac za predani rad u kulturnom stvaralaštvu.

“Zadnji put je nastupio s nama prije godinu dana u Petrovini kod Jastrebarskog kada mu je liječnik zabranio da više svira. Pamtit ćemo ga po glazbenom talentu, smijehu, prijateljstvu i prekrasnim fotografijama.  Iako je nažalost izgubio jedno oko u ratu, dokumentirao je ovaj svijet oko nas, kao da ih je imao deset”, naglasio je Denis Jelušić, voditelj Puhačkog orkestra Pirovac.

Robi se fotografijom počeo baviti tek sredinom 2012. godine te je svojim velikim talentom, izuzetnim senzibilitetom i urođenim darom vrlo brzo postao jedan od najpoznatijih zadarskih fotografa.
Posljednji ispraćaj Roberta Lerge bit će danas u 16 sati na gradskom groblju u Zadru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here