Općinsko vijeće Tisnog još jednom odlučilo: Na dječjem igralištu na Ratu se gradi trafostanica!

1
1825
Jednoglasno za struju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće Tisnog danas je još jednom amenovalo odluku da se na Trgu tišnjanskih domoljuba kraj dječjeg igrališta na Ratu sagradi trafostanica 10(20)/0,4 kV.

Prijedlog ‘Odluke o stavljanju van snage Odluke o osnivanju prava građenja na dijelu k.č.10027/1 K.O.Tisno’, odnosno prijedlog načelnika da se HEP-u uskrati mogućnost gradnje trafostanice kraj igrališta na Ratu odbijen je glasovima svih sedam vijećnika koji su bili u vijećnici.

– Ovdje je došlo do jedne vrste građanskog neposluha, velikih tenzija, radi gradnje trafostanice na Ratu. Ovo Vijeće je na jednoj od prošlih sjednica donijelo jednoglasnu odluku, a ja sam privremeno zaustavio radove. No, nakon toga je došlo do sjednice Vijeća Mjesnog odbora Tisnog na kojoj je jednoglasno odlučeno da se trafostanica mora graditi, da bi se naknadno, nakon te sjednice jedan član bio bio suzdržan, ali ne protiv. Zato ja povlačim ovaj prijedlog odluke o povlačenju prava građenja – pojasnio je načelnik Ivan Klarin, a sedmero nazočnih vijećnika vladajuće koalicije je diglo ruke da se ne prihvati prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o osnivanju prava građenja.

Hoće li se gradnja trafostanice nastaviti, i kada, nakon ovakve odluke Vijeća ovisi samo o HEP-u.

Načelnik je bio zaustavio radove (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)
Načelnik je bio zaustavio radove (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)

 

1 KOMENTAR

  1. […] Podsjetimo, kad su u lipnju prošle godine započeli radovi stanari su se bunili, smatrajući da na dječjem igralištu nije primjereno graditi trafostanicu (POVEZNICA), Općina Tisno radove je zaustavila navodeći da izvođač nije bio najavio početak njihova izvođenja niti je propisno označio i osigurao gradilište (POVEZNICA), nakon čega je zasjedao Mjesni odbor Tisno i zaključio da trafostanica na Ratu mora biti gotova do sezone (POVEZNICA), a istu odluku o nasušnoj potrebi za trafostanicom još jednom je donijelo i Općinsko vijeće (POVEZNICA). […]

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here