‘Mišomor’ i ‘jednoumlje’ na sjednici Općinskog vijeća Tisnog

0
3305
Jelena Obratov i Ivan Klarin: Pogledi su govorili više od riječi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

I aktualni sat i svih 31 točku dnevnog reda današnje sjednice Općinsko vijeće Tisnog danas je glatko odradilo bez sudjelovanja oporbe. Vijećnici koalicije HDZ-HSP-AS Jelena Obratov i Zoran Bokan, naime, napustili su sjednicu nakon što je načelnik Ivan Klarin obznanio da više neće odgovarati na pitanja koja mu ona bude postavljala.

– Prvo moje pitanje vezano je za Jazinu, što pitam na aktualnom satu svake sjednice Vijeća i nikako da dođem do odgovora, odnosno, da li su doneseni ikakvi dokumenti. Drugo pitanje vezano je za plažu Banj. Ja sam na posljednjoj sjednici pitala da li su se radovi produžili. Rekli ste da nisu, pa zanima me kakva je situacija sad i koliko će trajati i je li proračun probijen. Treće pitanje se odnosi na točku dnevnog reda o daljnjem izdavanju dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza… – pitala je Jelena Obratov, na što je načelnik Ivan Klarin obznanio svoju odluku o prestanku komuniciranja s njom.
– Izvještavam vas i ovo Općinsko vijeće da od danas do kraja mog mandata neću odgovarati na pitanja Jelene Obratov. Ona ima svoje poslovničke mogućnosti, dobit će pisani odgovor, ali ja joj ovdje s govornice neću odgovarati, zbog teške klevete koju je izrekla na račun moje obitelji, zbog upornog sijanja mržnje na ovom općinskom vijeću, zbog svega onog negativnog što radi ovoj općini. Ja nju uopće ne doživljavam. Poštujem je kao vijećnicu i s time je ova priča završena. Ima poslovničku mogućnost i odgovor će dobiti u pisanom obliku u roku od 30 dana – rekao je Klarin, višekratno ocjenjujući istupe Jelene Obratov kao sijanje mržnje i trovanje odnosa u Vijeću.

Jelena Obratov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Jelena Obratov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ona ovo Vijeće truje kao mišomorom – ustvrdio je Klarin.

Jelena Obratov pokušala je dobiti pojašnjenje kako je načelnik može  poštivati kao vijećnicu i istovremeno ignorirati. – Vi ste u funkciji izvršnog tijela i na naša vijeća kao zakonodavnog tijela morate odgovarati. Upozoravam da do dana današnjeg na neka ovdje postavljena pitanja nikad nisam dobila odgovor u pisanom obliku – pokušala je Obratov, zamolivši predsjednika Vijeća Petra Jakovčeva za pomoć.

– Ja kao predsjednik Vijeća nemam nikakvih prinudnih mjera nad bilo kime, ni nad vijećnicima ni nad načelnikom, i ne mogu utjecati hoćete li odgovor dobiti. Mogu samo konstatrirati u zapisniku. Pogotovo nemam ovlasti ni na što prisiliti direktno izabranog načelnika – rekao je Jakovčev, na što je Obratov zamolila da tako i bude, da unese sve u zapisnik kako bi se ona za pomoć mogla obratiti Ministastvu uprave.

Na to je ustao drugi prisutni vijećnik koalicije HDZ-HSP-AS Zoran Bokan. – Ovo nema smisla. Mi ćemo vas lijepo napustiti, a vi čekajte sedmoga da postignute kvorum. Nema smisla da raspravljamo na mjestu gdje je uvedeno jednoumlje od strane načelnika – rekao je Bokan i zajedno s Jelenom Obratov napustio vijećnicu.

Kako je na sjednici ostalo samo šest vijećnika vladajuće koalicije, dakle jedan manje od kvoruma, za nastavak su morali napraviti pauzu i pričekati sedmog. No, po njegovom dolasku lako su odradili dnevni red, jer bez oporbe u Vijeću gotovo da i nije bilo pitanja ni oštrih tonova.

Ruke gore (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Ruke gore: Petar Jakovčev i Branko Pavlov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here