Toni Turčinov novi je načelnik Murtera: ‘Prevladat ćemo sve podjele i početi raditi svi zajedno za dobrobit Murtera’

1
5140
Novom načelniku prvi je večeras čestitao stari načelnik - Ivan Božikov čestita Toniju Turčinovu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na izbore u Murteru danas je izašlo 1011 birača koji su su izabrali da će Općinu do redovitih izbora voditi mladi magistar struke-inženjer agronomije Toni Turčinov.

Prema još uvijek neslužbenim rezultatima Općinskog izbornog povjerenstva, Toni Turčinov dobio je 605, a njegova protukandidatkinja, nezavisna Mande Turčinov-Ježina 384. Bila su i 22 nevažeča listića. Iako je na biračćkom mjestu broj 2 u kutiji kod prvog brojanja bilo pronađeno dva listića viška, naknadnim prebrojavanjem otklonjena je svaka sumnja u nepravilnosti.

– Sad počinje teći zakonski rok od 48 sati i ukoliko do njegovog isteka ne bude bilo podnesenih prigovora, objavljeni rezultati postaju konačni i službeni – pojasnio nam je predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Krešimir Krnić.

Novi načelnik Murtera najprije je čestitao svojoj protukandidatkinji, te najavio kako čim prije želi preuzeti dužnost kako bi čim prije početi raditi ono što što su obećali u kampanji, za dobrobit Murtera i svih Murterina.

– Čestitam svojoj protukandidatkinji na fer i poštenoj izbornoj borbi i osvojenim glasovima. Čini se da je, uz sve ostalo, presudila i moja mladost – rekao nam je Toni Turčinov nakon objave rezultata.

– Mislim da je konačno došlo vrijeme da mi Murterini prevladamo političke podjele među sobom i svi zajedno krenemo raditi na dobrobit cijelog mjesta i svakog od njegovih građana. Podjele, kakve god bile, na plave, žute, crvene, zelene ili bilo koje druge, su nas do sad dovoljno koštale. Vrijeme je da konačno radimo svi zajedno za ovo misto. Koalicije još nismo dogovarali, osim neformalno, ali to u Vijeću i ne mora biti nekakva koalicija, nego samo da se podrže dobri projekti. Murteru je dosta visoke politike, treba nam rad, prije svega komunalni, i zajedništvo, a ja ću se potruditi da do toga i dođe – rekao nam je novi načelnik Toni Turčinov.

 

1 KOMENTAR

  1. Cestitam novoizabranom nacelniku Murtera Toniju (Anti) Turcinovu. Cestitam mu ujedno i imendan i zelim mu da se istinski prihvati posla i ispuni zadana obecanja. Tim vise sto mu je mandat kraci s obzirom da su ovi izbori bili prijevremeni. Veseli me njegova izjava o prevladavanju politickih podjela kada je rijec o opcem dobru! Vjerujem da ce oporba i njezina predvodnica Mande Turcinov Jezina, koja je dobila nezanemarivu 1/3 glasova, korektno suradjivati s novom-starom pomladjenom vecinom u projektima od opceg interesa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here