Zborovi u Pirovcu zahvalili publici pjesmom Vjeruj u ljubav

0
2722

Prepuna kino dvorana u Pirovcu nije mogla prihvatiti veliki broj oduševljenih ljubitelja zborskog pjevanja koji su večeras burnim pljeskom ispratili osam pjevačkih zborova. Preko 250 glazbenika zahvalilo je publici zajedničkom pjesmom Vjeruj u ljubav Zdenka Runjića.

Večer prepuna emocija i dobre glazbe – starih hitova – na sasvim novi zborski način, oduševilo je Pirovčane i njihove goste. Pismo moja, Hodaj od Gibonija, Odlazak i Za ludu me svitovala mati Arsena Dedića, La musica di note Đele Jusića – samo su neke od pjesama koje su se sinoć mogle čuti. No, bilo je tu i strane pisme kao Besame mucho, Kiling me softly, ali i Tears in heaven Erica Claptona.

Na petom, sada već tradicionalnom susretu zborova nastupili su pjevački zborovi “Sveti Juraj” iz Pirovca, “Lira” iz Vodica, “Makarska” iz Makarske, “Sveti Roko” iz Zatona, “Neuma” iz Drniša, pjevačka društva “Petar Berislavić” iz Trogira, “Bijačka vila” iz Kaštela te zbor srednje glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika.

Predsjednik pirovačkog zbora domaćina Denis Moguš naglasio je da je “cilj susreta, druženje i promocija kvalitete. U opuštenoj atmosferi pjeva se iz punog srca pa se koncept bez natjecanja i žirija pokazao dobitnim za publiku”. Moguš je obećao da će iduće godine nastupiti neki stari i neki novi prijatelji okupljeni u najmanje deset zborova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here