Prva godina tišnjanskog Doma za stare i nemoćne

0
3690
Čast da siječe rođendansku tortu pripala je Vici (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Dom za stare i nemoćne u Tisnom zajedno sa svojim štićenicima i brojnim gostima proslavio je danas svoj prvi rođendan. Na svečanosti su nastupili tišnjanski supertalenti Kud Hartić i klapa Dalamatino iz Murtera.

„Prva godina je u životu svakog čovjeka jako važna. Nauči se puno toga, od onih prvih glasova do prvih riječi. Od prvih koraka do hoda. Tako je i kod nas bilo, mi smo od onih početnih, nespretnih koraka postali pružatelji usluga za starije osobe. To sve ne bi moglo biti bez svih vas, i upravo Vam na tome čestitam“, riječi su to kojima je Marija Alfirev ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe otvorila današnju svečanu proslavu prvog rođendana njihove ustanove. Uz ravnateljicu, ovom prigodom skupu su se obratili i Miljenko Meštrov, donačelnik Općine Tisno, te Oliva Vukorepa, korisnica doma. Rođendan Doma za stare i nemoćne (Foto H. Pavić) (5)

„Hvala svima u Općini Tisno koji su prepoznali potrebe ovog doma i radnom osoblju koje brine o nama. Hvala Vam od srca što ste omogućili da naša starost bude bezbrižna i ugodna“, rekla je Vukorepa u ime svih stanara tišnjanskog doma.

Uz  čestitke i želje za dobro zdravlje i dug život, korisnicima doma donačelnik Meštrov, je istaknuo kako je primarni zadatak doma podizanje kvalitete života mještana treće životne dobi. A vjeruje da je sve lakše prevladati ako se svi zajedno držimo i radimo za bolje sutra.

Oliva Vukorepa obratila se u ime svih korisnika Doma (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Oliva Vukorepa obratila se u ime svih korisnika Doma (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Podsjetimo da je Dom za starije i nemoćne osobe prva ustanova takve vrste na otoku Murteru. Kapacitet mu nije velik, ali tomu će se doskočiti na način da dom vrlo brzo pokreće i pružanje usluge pomoći u kući, što će mještanima cijelog otoka biti od velikog značaja.

„Vjerujem da svakim danom opravdavamo ideju Općine Tisno kako bi na najhumaniji način brinuli za naše starije i izrazili im zahvalnost za sve ono što su nam ostavili u nasljeđe. Jer kažu da na mladima svijet ostaje a na starijima postaje”, zaključne su riječi ravnateljice Alfirov.

Proslava rođendana tišnjanskog doma nastavlja se u narednim danima otvorenim vratima. U četvrtak je na rasporedu program Dječjeg vrtića Spužvica iz Tisnog i Glazbene škole Vjekoslava Kaleba. U petak je organizirana tombola od strane Narodne knjižnice i čitaonice, dok u subotu u goste dolazi Kulturno umjetničko društvo Zora iz Betine.

Djelić atmosfere s proslave zabilježili smo u fotogaleriji: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here