Željana Šikić: HDZ još nije odlučio koga će podržati u drugom krugu

0
4133
Nisiteljica liste i kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Željana Šikić (Foto: Rudinapress/H. Pavic)

Rezultat HDZ-a najveće je iznenađenje nedjeljnih izbora u Murteru. Iako neupućeni konstatiraju da ih je HDZ izgubio, iz brojki je posve razvidno da je ta stranka u Murteru ostvarila povijesni rezultat – broj glasova koji je dobila lista nositeljice Željane Šikić u odnosu na prošle redovite izbore veći je za čak 2,5 puta!

Lista HDZ je, naime,  na izborima održanim 19. svibnja 2013. osvojila tek 106 glasova ili 8,59 posto, a zajednički kandidat HDZ-a i HSS-a za načelnika u prvom krugu je dobio 432 glasa ili tek 33,72. Na ove izbore stranka je izašla samostalno, sa samostalnom listom i kandidatkinjom za načelnicu. Lista za Općinsko vijeće je dobila 245 glasova ili 23,40 posto, a kandidatkinja Željana Šikić sama je osvojila 232 glasa ili 21,36 posto.

– Općinski odbor HDZ-a preuzela sam jedva mjesec dana pred održavanje ovih izbora. Konsolidirali smo stranku i napravili sve što je bilo moguće u tako kratkom razdoblju napraviti  kako bi bili postali politička snaga koja može Murter pokrenuti u željenom smjeru. Mogu samo zahvaliti Murterinima koji su uspjeli to prepoznati, kao i svojim suradnicima. Više sam nego zadovoljna ostvarenim rezultatom, jer on pokazuje da HDZ u Murteru od kada ga vodim ima čak 2,5 puta veću potporu nego prije – rekla nam je Željana Šikić.

Očekivati pobjedu HDZ-a u Murteru bilo je nerealno, kaže Šikić, uzmu li se u obzir ovdašnje političke zadatosti, prije svega organizacija HSS-ova glasačkog stroja.

– Tim više što im je na ruku išao i produženi vikend i lijepo vrijeme. Murter je bio pun vikendaša – rekla je Šikić.

Za sada HDZ nije odlučio kojeg će, a ni hoće li podržati ijednog od kandidata koji idu u drugi krug izbora za mjesto načelnika/ce Općine Murter-Kornati.

– Do izbora je još dva tjedna. Još nismo razgovarali o potpori nekom od kandidata u drugom krugu, ali ima vremena – kaže Šikić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here