Nezaposleni Europljani organiziraju sajam na Hramini

0
1518
Nezaposleni mladi Europljani (Foto: Arhonauta)

U organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i međunarodnih partnera  42 mladih sudjeluje na međunarodnoj razmjeni “I am ready” koja se od 14. do 23. svibnja održava u Murteru. U subotu  spočetkom u 11 sati u Murteru na Hramini održavaju sajam.

Projekt okuplja 42 mladih, nezaposlenih sudionika iz koji su pokazali interes za razvijanje svojih kreativnih vještina koja će im poslužiti u budućnosti prilikom traženja posla. Mladi iz Hrvatske, Makedonije, Portugala, Turske, Rumunjske i Bugarske ujedinnjuju svoje kreativne umove sudjelujući u kreativnim radionicama o plesu – latino plesovi, umjetničkim radionicama, radionicama izrade nakita, fotografskim radionicama, proširuju svoja znanja o pisanju životopisa i motivacijskih pisama, uče se se ponašati na razgovoru za posao… Uče također kako pokrenuti vlastiti posao, „start-up“ poduzeće, slušaju o uspješnim primjerima i imaju priliku iskoristi svoj puni kreativni potencijal za vrijeme radionica u područjima za koje imaju interes i talent.

Murterini, dakle, uvoze nezaposlene djevojke i mladiće iz Europe i uče ih kako pronaći posao, a sve financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+”.

Na subotnjem sajmu sudionici će prakticirati svoje prezentacijske i organizacijske vještine, odnosno uz plesni performance će otvoriti dva štanda s kojih će Murterinima prezentirati umjetnička djela koja su izradili, slike, fotografije, ručno izrađen nakit…  Izložene rukotvorine će biti ponuđene na prodaju, ali, prema riječima voditeljice Lokalnog info-centra za mlade O.TOČKA Mariete Baričević, svrha organiziranja sajma nije sama zarada, već razvijanje poslovnih vještina nezaposlenih mladih Europljana kako bi sutra bili konkurentni na tržištu rada. Argonauta

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here