Hrvatske ceste: Tišnjanski most neće biti završen prije 15. lipnja, a šetnica do Banja tek iza ljeta

0
3641
Tišnjanski most - radi se svaki dan do 19 sati (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Iako majstori savonskobrodskog Sitolora rade svaki dan sve do mraka, radovi na sanaciji Tišnjanskog mosta ipak su polako zakoračili u turističku sezonu, zbog čega se promet preko njega odvija jednim prometnim trakom i već se stvaraju gužve. Od investitora, javnog poduzeća Hrvatske ceste d.o.o., saznajemo da ni uz najbolju volju posao neće biti završen prije 15. lipnja.

– Radovi trebaju biti završeni do 15.06.2016. godine, a kada će biti i uspostavljen normalni režim prometa. Hrvatske ceste d.o.o. ugovorile su sa tvrtkom SITOLOR d.o.o. iz Slavonskog Broda kompletnu sanaciju pokretnog mosta „Tisno“ na državnoj cesti D 121, u Tisnom, između kopna i otoka Murtera. Radovi obuhvaćaju kompletnu sanaciju betonskog i čeličnog – pokretnog dijela mosta. Svjesni smo svih poteškoća u prometu i velikih gužvi koje se događaju na predmetnom dijelu državne ceste D 121, ali sama vrsta i priroda radova koji se izvode na objektu (rušenje stare i izgradnja nove kolničke ploče,  dogradnja konzola pješačkih staza i sl.), nisu omogućavali izvođaču radova neko značajnije skraćenje roka izvođenja – kažu iz Hrvatski cesta. Prilažu i tlocrt radova – Most Tisno – tlocrt.Most - radovi (Foto H. Pavic) (1)

Šetnica i riva do Banja neće biti gotovi do ljeta, nego tek na jesen. – Ugovorni rok za završetak radova na zaštiti nožice trupa državne ceste D 121 u Tisnom, uključujući izgradnju obalne šetnice te hortikulturno uređenje pokosa nasipa je 6 mjeseci od uvođenja u posao, odnosno do 11.09.2016. godine. Za sada radovi teku bez zastoja i većih problema, u skladu sa dinamičkim planom, te bi prema stanju na gradilištu radovi na nadmorskom dijelu zida trebali biti završeni do 01.07.2016., nakon čega bi se pristupilo završnim radovima na samoj šetnici, uređenju stepeništa te pokosa nasipa. Samo hortikulturno uređenje pokosa nasipa planirano je kroz 9. mjesec jer sadnja biljaka za vrijeme ljetnih vrućina nije moguća. Radovi na ovom projektu izvode se izvan kolnika, bez ograničenja u prometu – kaže Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Pokos D 121 (Foto H. Pavić)
Pokos D 121 (Foto H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here