FOTOGALERIJA: Dječji vrtići na vatrogasnoj vježbi DVD-a Tisno

0
3298

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tisno, uz pomoć kolega iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pirovca i Vodica, te Javne vatrogasne postrojbe Vodice održalo je danas na Rudini u Tisnom pokaznu vježbu za najmlađe.

– Riječ je danima otvorenih vrata hrvatskog vatrogastva, akciji koja je danas namijenjena najmanjima, kako bi ih upozorili na opasnosti koje vrebaju od vatre i naučili ih kako postupati u kritičnim situacijama. Priređujemo to za svu dječicu iz vrtića s otoka, iz Tisnog, Jezera, Betine i Murtera, tko god se odazove, a potom idemo i u edukativne posjete školama. Riječ je o akcijama iz našeg programa prevencije koje radimo svake godine u svibnju – rekao nam je zapovjednik DVD-a Tisno Tome Belakušić.

Osim što su ih opskrbili promidžbenim materijalima, letcima, slikovnicama i bojankama, te sokovima i slatkišima, vatrogasci su mališanima pokazali ono što ih najviše zanima – kako se gasi požar. I ne samo to. Dopustili su svakom od mališana koji je to želio da pusti mlaz vode iz vatrogasnog šmrka.

– Pokazali smo im sve što imamo i rekli sve što ih zanima – rekao je Balakušić, zadovoljan i razdragan dječjom znatiželjom i divljenjem prema vatrogasnom zanimanju i opremi.

Svaki je dječak barem jednom u životu zaželio vatrogasac. A u Tisnom su u vatrogasce uvijek išli najbolji. Ali odnedavno su oprezniji.

– Interes za ulazak u DVD je među mladeži u Tisnom opao od Kornatske tragedije. Znate kako je, s jedne strane su opasnosti, a s druge strane turističko smo mjesto. U vatrogastvu su male plaće, više se zaradi kao konobar – rekao je Belakušić.

– K nama ne dolaze zbog novca, već zbog ljubavi prema vatrogastvu – dodaje zapovjednik DVD-a Tisno.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here