Zoran Šarić: ‘Moja se lista povukla jer su Kažimiru u marini prijetili otkazom!’

0
2224

Iako je u nedjelju Državno izborno povjerenstvo na Zbirnoj listi pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članica/članova Općinskog vijeća Murter – Kornati  objavilo popis od pet stranačkih, koalicijskih i nezavisnih lista (lista kandidata), na stranicama DIP-a se jutros moglo pronaći samo njih četiri. Kandidacijska lista grupe birača nositelja Zorana Šarića naprosto je nestala (poveznica).

Što se dogodilo, upitali smo nesuđenog nositelja liste Zorana Šarića.

– Da, istina je, povukli smo kandidaturu. Kad su vidjeli tko je sve na izbornoj listi, jednom našem članu, Kažimiru Mudronji koji radi u marini, prijetili su da će ostati bez posla. Samo on se želio povući, ali predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva pojasnio nam je da za mijenjanje liste sada već kasno, da sada možemo samo povući kandidaturu cijele liste. Mi smo se kao lista okupili i glasovali o tome. Ja sam osobno bio protiv toga, ali većina ljudi s liste je odlučila da se povučemo. Bilo im je žao čovjeka i njegove obitelji i nisu htjeli da ostane bez posla – rekao nam je nesuđeni nositelj liste branitelja i dragovoljaca Zoran Šarić.

Prijetnje zasad nisu prijavili policiji ni Državnom izbornom povjerenstvu. Nisu ni razmišljali o tome.
– Već dogodine ponovno će izbori, pa ćemo se bolje organizirati – kaže Šarić.
Sam Šarić je umirovljeni branitelj s 1349 dana provedena u borbenom sektoru, a njegova lista bila se okupila oko udruge veterana i većim dijelom su je činili branitelji.
Kaže da su kroz Općinsko vijeće kanili artikulirati braniteljske probleme i zahtjeve, ali ovaj put to nisu uspjeli. U utrci za 11 vijećničkih mandata ostale su četiri liste: HDZ-ova, koalicijske liste HNS-a i HSS-a, ona SDP-a i HSU- a, te nezavisna lista Mate Skračića. Kandidati za načelnika Općine ostaju HDZ-ova Željana Šikić, inače aktualna direktorica županijske Turističke zajednice, Toni Turčinov kojeg su kandidirali HSS i HNS, te Mande Turčinov Ježina koju podupire Nezavisna lista Mate Skračića. Kandidatima za mjesto načelnika za sad nisu prijetili. Ili se o tome  još uvijek ništa ne zna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here