Pirovčani ovaj vikend čistili crkvu sv. Jurja i cestu prema Stankovcima

0
1226

Tridesetak volontera ovog je vikenda čistilo otpad na dvije lokacije u Kašiću. Čistilo se oko crkve sv. Jurja i na tzv. novoj cesti iz Kašića prema Stankovcima.

“Žalosno je što je naša crkva sv. Jurja iz 15. stoljeća, koja je i spomenik je kulture, bila okružena smećem. Na granici Pirovca i Stankovaca također se nalazio veliko odlagalište otpada”, rekao je Rudi Čorak, predsjednik Udruge Kaštelina iz Kašića.

Udruga je u suradnji s općinom Pirovac, komunalnim poduzećem Vrilo, dobrovoljnim vatrogasnim društvom i Turističkom zajednicom Pirovca i organizirala akciju čišćenja.

“Ova akcija je pokazala da se za nekoliko sati zajedničkim snagama može napraviti čudo. Ponosan sam što se akciji odažvao i donačelnik općine Pirovac Ante Čubrić kao i glavni čelnici općinskih poduzeća. Za prvu akciju odaziv je bio odličan”, ističe Čorak. A poslije je bilo vremena i za druženje… Inače je okrepu za vrijedne Pirovčane financirala Općina, plakate Turistička zajednica a komunalno poduzeće Vrilo se pobrinulo da otpad završi na pravom mjestu.

Udruga Kaštelina planira ponoviti akciju u jesen kao i uključiti Udrugu Kaštelina u ekološku mrežu Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here