Izbori u Murteru: Željana Šikić, Toni Turčinov i Mande Turčinov-Ježina u utrci za mjesto načelnika

0
1848

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Murter – Kornati objavilo je liste pravovaljanih kandidatura za izbor načelnika i članova Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati na izborima koji će se održati 29. svibnja 2016.

Hrvatska demokratska zajednica istaknula je samostalnu listu za Općinsko vijeće, Hrvatska seljačka stranka u koaliciji s Hrvatskom narodnom strankom – Liberalnim demokratima, a Socijaldemokratska partija Hrvatske je u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika. Uz njih se za ulazak u Vijeće natječu i dvije kandidacijske liste grupe građana, ona Mate Skračića, koja je zajedno sa SDP-om tvorila većinu u posljednjem sazivu Općinskog vijeća, te jedna nova, lista Zorana Šarića, koja je nastojala okupiti murterske branitelje iz Domovinskog rata.
Za općinskog načelnika još je manja gužva, tek tri kandidature. Kandidatkinja HDZ-a je diplomirana ekonomistica Željana Šikić, aktualna direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, HSS predstavlja magistar struke-agronomije Toni Turčinov, djelatnik Općine Murter-Kornati, a Nezavisnu listu Mate Skračića s profesorica hrvatskog jezika i književnosti, te magistrica knjižničarstva Mande Turčinov-Ježina, voditeljica murterske Narodne knjižnice i čitaonice (Kandidacijske liste).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here