Tišnjanski HDZ o rasprodaji državne imovine: I Klarin je Rusima prodao općinsku zemlju

0
1483
Predsjednica OO HDZ-a općine Tisno Jelena Obratov (Foto: H. Pavić)

 Općinski odbor HDZ-a općine Tisno stao je u obranu namjere Vlade RH da rasproda posljednje tvrtke u državnom vlasništvu. Lokalna stranačka organizacija je reagirala priopćenjem na poziv saborskog zastupnika SDP-a i načelnika Općine Tisno Ivana Klarina da se zaustavi rasprodaja, izjednačujući pritom prodaju zemlje za rusku investiciju u hotelske kapacitete u Tisnom s Vladinom namjerom prodaje većinskih ili znatnih udjela u Podravci, ACI-u, Končar-elektroindustriji, Petrokemiji, Croatia Airlinesu, Luci Rijeka, Croatia banci te Croatia osiguranju

Evo priopćenja HDZ-a:

 Nastavno na jučerašnje izjave načelnika Općine Tisno, Ivana Klarina, u medijima, vezano za rasprodaju državnih tvrtki kao općinska organizacija HDZ-a, ali prvenstveno kao mještani Općine Tisno smatramo da je nužno podsjetiti gospodina Klarina da je jednake metode rasprodaje državnog i općinskog bogatstva primjenio u svojoj općini ne tako davne 2014. godine.

Pitamo se odakle pravo Klarinu prozivati Vladu, kada znamo da je upravo on u općini Tisno prodao ruskom investitoru 60 000 m2 zemljišta na Jazini, darovanog našoj općini i to unatoč peticiji koju su potpisali većina stanovnika Tisnog, pokazujući da se ne slažu s tom odlukom.

Pozivamo Klarina da umjesto da bilda svoju političku karijeru počne razmišljati o revidiranju ugovora potpisanog s ruskim investitorom jer je činjenica da nakon godinu i po dana nakon prodaje nije predan zahtjev za dozvolu za izgradnju hotela, nitko ne zna da li je uopće izrađen idejni projekt niti da li je izrađena studija razvojnih mogućnosti zone na koju se investitor obvezao. Ukratko, nismo se pomakli  mjesta. Sve što znamo je da investitor čeka da mu se dodjeli koncesija na plažu Jazine da bi uopće počeo razmišljati o investiciji što će Tišnjane ostaviti bez jedine plaže, a investicija će se dogoditi možda za 5, 10 ili 50 godina jer je nažalost ugovor o prodaji ničim ne određuje rok izgradnje hotela.

Nikada nismo za prodaju ako ona ne vodi ulaganju i ne donosi povećanje vrijednosti pa bilo da se radi o državnoj ili lokalnoj razini, o ovoj ili onoj stranci na vlasti. Žalosti nas kada osoba koja je izabrana zastupati prvenstveno interese naše općine ne štiti te interese pred ruskim kapitalom, okreće glavu od volje onih koji su ga izabrali, a u isto vrijeme „galami“ po medijima o državnim interesima po direktivama vlastite stranke – napisala je predsjenica Općinskog odbora HDZ-a općine Tisno Jelena Obratov.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here