Akcija čišćenja kornatskog podmorja

0
1210
Ronilac u akciji čišćenja (Foto: JU NP Kornati)

Nacionalni park Kornati u suradnji s Javnom ustanovom „Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije“ i Najada Diving d.o.o., u subotu, 14. svibnja organiziraju akciju čišćenja podmorja Kornatskog otočja.

Lokacije čišćenja su uvale Opat (NP Kornati) i Sabuni (otok Žut – Sitsko-Žutska skupina otoka). U akciji će sudjelovati 30-tak ronioca iz suradničkih klubova i centara te djelatnici Policijske postaje pomorske policije Šibenik.
Akcija je prvotno bila planirana za 23. travnja, povodom Dana planeta Zemlje, ali je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgođena.
– Veći dio otpada koji nalazimo u kornatskom podmorju donesen je morskim strujama iz južnog dijela Jadrana, i na te je količine teško utjecati. Redovitim akcijama njihova uklanjanja, Nacionalni park Kornati i Javna ustanova „Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije“ te suradnici, količinu i utjecaj pristigloga otpada nastoje svesti na minimum, a s ciljem očuvanja iznimno vrijednog kornatskog podmorja – ističu iz NP Kornati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here