Prva Pirovačka traking utrka okupila 15 ljubitelja prirode

0
1147

Pirovčani i njihovi gosti oduševljeni su prvom trekking utrkom MayDay Trekk Pirovac koja je okupila respektrabilnih 150 sudionika. Prekrasno vrijeme poslužilo je Pirovčane, a trkačima i šetačima, avanturistima i ljubiteljima prirode trčali su kroz uređene široke staze Parka prirode Vransko Jezero i Pirovačke okolice. 

Najviše veselja i zabave donijela je utrka najmlađih do 10 godina i od 10 do 16 godina koje je trajala dva kilometra. Oni stariji i s većom kondiciom natjecali su se u utrci od 15 i 25 kilometara dok je ona najzahtjevnija od 48 kolometara otkazana jer za nju nije bilo dovoljno zainteresiranih.

Pored same brzine trćanja, trkači su morali proći i kroz 10 kontrolnih točaka. Staza nije toliko teška no ipak treba štedjeti snagu jer je zadnjih pet kilometara naporno, naglasila je Marina Jukić iz Društva sportske rekreacije Fortuna.

Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, ističe da je “ovo jedna lijepa priča koja će se nastaviti i iduće godine. Cilj je promovirati Pirovac i njegovu okolicu i potaknuti sadašnje i buduće goste da stalno otkirvaju nešto novo u Pirovcu”.

Uz pomoć općine, Turiastičke zajednice i brojnih sponzora, za sve podjetitelje organiziran je lovački i riblji ručak. Trkače je ispratio Puhački orkestar Pirovac u kojem je zasvirao saksofon i načelnik Gulam. U večernjem programu nastupili su i mažoretkinje i puhački orkestar iz Gospića, a Pirovčane su do dugo u noć zabavljali Ivana Sutlović, zvijezda Voice-a sa svojom grupom Central iz Zadra.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here