Klarin županu Pauku: ‘Da nije bio T 1 u Tisnom, Milijan Brkić ne bi preživio’

0
1926
Goran Pauk (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Načelnik Općine Tisno i predsjednik ŽO SDP-a Ivan Klarin poručio je danas u otvorenom pismu županu Goranu Pauku da prestane iznositi netočne informacije o razlozima ukidanja tima hitne medicinske pomoći u Tisnome.

– Naime, od početka objave nacrta izmjena svjesno iznosite neistine i obmanjujete javnost u vezi političke odluke o ukidanju timova T1 i prebacivanje istih u Vodice. Potpuno neprovjereno iznosite podatke o broju hitnih intervencija tima hitne pomoći u Tisnome iznoseći brojku od 960 intervencija, da ste imalo dobronamjerni onda takve osjetljive brojke ne bih na pamet govorili nego bi zatražili službene podatke od Zavoda za hitnu medicinu RH – napisao je Klarin u današnjoj javnoj objavi.

– Gospodine župane broj intervencija u prosjeku ovih posljednjih četiri godine iznosi 7 dnevno, što ukupno na godišnjoj razini daju brojku od 2550 intervencija hitne medicinske pomoći u Tisnome za zapadni dio Šibensko-kninske županije. Međutim, želim naglasiti da broj intervencija kojeg vi svjesno umanjujete za 2/3 nije čak ni presudan nego je presudna udaljenost od matične OB Šibenik, a koji argument je i bio presudan kada je 2012. g. otvorena ispostava zavoda u Tisnome. Namjerno sam izbjegavao i dalje ću izbjegavati političku konotaciju ove priče iako imam provjerene informacije sa sastanka iz ministarstva da ste osobno uz suprotno mišljenje ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu naše županije g. Jukića tražili hitno ukidanje ispostave u Tisnome i prebacivanje iste u Vodice. Zato vas molim da prestane lagati jer da nije bilo hitne pomoći u Tisnome pitanje je da li bi danas i vaš stranački kolega, glavni tajnik HDZ-a g. Milijan Brkić bio živ, kao i deseci drugih unesrećenih koje je obradio Zavod za hitnu medicinu Tisno – napisao je Klarin svom u današnjem priopćenju.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here