Započela obnova Tišnjanskog mosta

0
1509

Zbog sanacije mosta sljedeća tri mjeseca promet će se kroz Tisno odvijati otežano. Neće biti ni podizanja mosta, tako da veći brodovi ili oni s jarbolom neće moći prolaziti.

Za trajanja radova preko mosta će se voziti samo jednom trakom uz regulaciju semaforima.  Radovi su počeli u ponedjeljak 7. ožujka, a trebali bi biti završeni u roku od 90 dana. Za to vrijeme neće biti redovnog podizanja mosta, osim za potrebe radova. Radove vrijednosti 2,25 milijuna kuna izvodi tvrtka Sitolor d.o.o. iz Slavonskog broda, a obuhvaćaju sanaciju asfaltne podloge, ograde i javne rasvjete.  Investitor su Hrvatske ceste d.o.o., a izvođač radova je tvrtka Sitolor d.o.o. iz Slavonskog broda.

Posljednja potpuna rekonstrukcija i postavljanje novog pokretnog mosta zbili su se 1991. godine i most ovakav kakav je danas pušten je u promet 20. kolovoza te godine.

Temelji za Tišnjanski most postavljeni su još krajem 18. stoljeća, ali je gradnja započela tek kad za druge austrijske vladavine 1813. godine, kada je pukovnik Ferri utvrdio da će kroz most moći prolaziti brodovi i kad se Općina Tisno obvezala da će ga održavati i da neće naplaćivati mostarinu.  Tisno - započeli radovi na rekonstrukciji tiđšnjanskog mosta (Foto rudinapress H. Pavić) (9)

Photo Credit Feng Li/Getty Images Sport/Getty Images

Every Nike LeBron design is developed to James specifications and is inspired by his constant improvement as a basketball player.prada sunglasses
Pelletier, Wendy M.prada borse outlet
Opening on Dec.scarpe gucci uomo
Please, Japanese government, save my son life, said Junko Ishido.cheap ray ban glasses
Michael Jordan slams Barack Obama’s golf skills

President Barack Obama is still a “hacker” at golf despite playing 200 rounds during his time in the White House, according to basketball legend Michael Jordan.cheap ray bans

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here