Općina poklanja 30-ak PVC prozora i vrata

Zbrinjavanje građevinskog otpada gotovo nigdje u Hrvatskoj nije riješeno na zadovoljvajući način, a poseban su problem polimerni materijali koji se ne mogu uključiti u prirodne tokove i čija je reciklaža složena. Općina Tisno našla je rješenje za dijelić problema, koji se odnosi na zbrinjavanje 30-ak starih, ali još uvijek upotrebljivih PVC prozora i vrata s općinske zgrade u središtu Betine.  

0
3330
Zgrada budućeg Prezentacijskog centra Np Kornati i PP Vransko Jezero (Foto: H. Pavić/Rudinapress)

– Poštovani, općina Tisno će zbog adaptacije zgrade doma u Betini skinuti PVC stolariju koja je još u jako dobrom stanju (ugrađena 2008. g.). Svima kojima je uistinu ovakva stolarija potrebna neka se jave u naš komunalni ured od ponedjeljka do petka od 8.00-15.00 sati – objavio je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin na FB stranici Murterska oglasna ploča.

U zgradi bivšeg društvenog doma u Betini Općina Tisno uređuje prezentacijski centar NP Kornati i PP Vransko jezero. U tijeku je prva faza radova koja obuhvaća kompletno uređenje i izolaciju krovišta i fasade zgrade, ugradnju energetski učinkovite PVC stolarije i AL bravarije.
Ukupna vrijednost I faze radova iznosi 2.364.908,25 kuna, a izvođač je tvrtka Minigradnja d.o.o. Vodice. Od tog iznosa 60% su sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 40% iz proračuna Općine Tisno. Još tri milijuna kuna, sredstava Svjetske banke za projekt integracije u EU Natura 2000, potrošit će se na uređenje unutražnosti zgrade.Betina će tako postati polazišna točka iz koje će se posjećivati PP Vransko Jezero i NP Kornati, a očekuje se da će ovakav prezentacijski centar će osigurati suradnju s ustanovama nacionalnih parkova i parka prirode na značajnim projektima lokalne zajednice i osmišljavanju budućih društvenih, znanstvenih i kulturnih sadržaja u Betini i na cijelom otoku Murteru.Trg na moru - Betina (Foto Hrvoslav Pavić Rudinapress) (4)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here